Поява Томі

a) Розважання над Божим словом

Тома в неділю Христового воскресіння більше, ніж інші учні, переживав боротьбу з сумнівами. Увечері, в неділю воскресіння, Тома не був свідком першої появи Ісуса учням. Коли він повертається до них, учні йому сповіщають: „Ми бачили Господа!” Тома не поділяє їхньої радості. Та новина, що Ісус з’явився за його відсутності, боляче торкається його і не дає позбутися смутку і невіри, які його опанували. Він відповідає: „Якщо не побачу на Його руках знаків від цвяхів і не вкладу свого пальця у місце, де були цвяхи, і руки моєї не вкладу в бік Його, – не повірю!” Його вимоги звучать незмінно. Восьмого дня всі зібралися знову разом і з Томою. Тут між ними знову появляється Ісус так, як тиждень тому. І тепер двері були замкнені, а Ісус несподівано став посеред них.

Емаус

 

a) вступ – Емаус

Що переживали учні, коли вийшли з Єрусалиму і коли до Них приєднався Ісус, якого вони не впізнали? Найперше Ісус їх запитує: „Що це за розмова, що ви, ідучи, ведете між собою? І чого ви сумні?” Один з них, Клеопа, сказав Йому: Ти ж бо один, що мешкаєш в Єрусалимі і не знаєш, що цими днями в ньому сталося?І Він спитав їх: „Що таке?” Вони Йому сказали: Про Ісуса Назарянина, що Пророк був, могутній у ділі й у слові перед Богом і всім народом. Як первосвященики і наша старшина видали Його на засуд смертний… А ми сподівались, що Він є той, хто має визволити Ізраїля.” Тоді учні кажуть про те, що чули: як жінки бачили ангелів і ті їм сказали, що Він живий. Ісус їм сказав: „О безумні, то вам є так тяжко повірити всьому, що оповіли пороки? Хіба не треба було Христові так страждати й увійти в свою славу?” Потім Він почав від Мойсея і всіх пророків та пояснював їм все, що стосувалося Його. Їхнє серце палало, коли Він пояснював їм Писання. Невдовзі після цього при ламанні хліба їм відкрилися очі і вони Його пізнали, але Він зник з-перед їхніх очей.

Поява ангелів

 

a) вступПоява ангелів

В неділю, дуже раненько, ще за темна, приходить Марія Магдалина і друга Марія до саду, де був Ісус похований. Недалеко від гробу їх злякав сильний землетрус. З’явився їм ангел Господній. Вони бачать, як він сходить з неба, відвалює від входу до гробу великий камінь і сідає на нього. Жінки дивляться з подивом на його лице. Його обличчя було, як блискавка, а одяг його був білий, як сніг, що іскриться на сонці. Свідками цієї осяйної появи є і воїни, які сторожили Ісусів гріб. Однак тепер вони лежать на землі, як мертві, пройняті жахом від виду ангела. І жінки перелякані, але на небесну появу дивляться з надією.

Бог говорить до тих, які готові Його послухати. Марія Магдалина і друга Марія стояли під хрестом.

Тепер ангел їм звіщає: Не лякайтеся, бо я знаю, що Ісуса розп’ятого ви шукаєте. Нема Його тут, бо воскрес, як сказав.” (Мт.28,5-7).

Христове воскресіння

 

a) Розважання над Божим словом

Духом дивимось на кам’яний гріб на Голготі. Вночі з суботи на неділю його стережуть римські вояки. Первосвященики і фарисеї сказали Пилатові про померлого Ісуса: „Цей ще за життя сказав: Я по трьох днях воскресну. Звели, отже, стерегти гріб” (Мт.27,63-65).

Ніч є тиха. Що відбувається в духовній області? Дух Ісуса зійшов після Його смерті з обіймів Отця, у місце, зване шеол або ад. Там зламав владу ангела, який тримав в полоні духи померлих. В Апостольському Символі Віри говориться: Христос „зійшов у шеол”. Потім з області шеолу вийшов до області цього дочасного світу. В цій хвилі воскресло та перемінилось і Його тіло, яке дотепер лежало в гробі. Це перемінене тіло пройшло через кам’яний гріб, бо вже не підлягало фізичним законам.

Момент воскресіння підтвердив, що Христове Євангеліє є правда і що Христос є правдивим Богом. Момент воскресіння відбувся в цілковитій тиші і скритості. Сторожі не знали, коли Христос вийшов з гробу. При цьому не було жодного явного прояву: блискавок, громів, землетрусу… Так, як Бог з нічого створив всесвіт і встановив у ньому порядок, так діяв Своєю всемогутністю і тепер.

Тайна вечеря і Гетсиманія (розважання)

 

Тайна вечеря

1) Роздуми над Божим Словом:

В четвер ввечері Ісус разом з апостолами є в світлиці. Пасха пов’язана з обрядом принесення в жертву агнця і з пасхальною вечерею. Ці свята пригадують вихід Ізраїля з рабства єгипетського фараона. Ісус прийшов, щоб визволити людство з рабства гріха і диявола.

Спочатку Ісус вмив апостолам ноги. Цим дав їм приклад покори і любові. Потім перестерігає апостолів перед духом зради, за якою є диявол.

Далі Ісус говорить про любов: «Ніхто не має більшої любові ніж той, хто життя віддає за своїх братів».

Говорить також про Святого Духа: «Багато ще я маю вам повідати, та не перенесли б ви нині. Тож коли зійде Святий Дух, Він і наведе вас на всю правду».

Празник Благовіщення

+ Ілля
Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату

Кард. Нич – зрадник – відкриває Польщу ісламізації (+ відео)

13.03.2017

Конференції єпископату Польщі

Владі Польщі

Шановні єпископи Польщі!

Шановні політичні представники!

5 березня 2017 р. кардинал Нич «пастирським посланням» закликав польський народ і польську владу, щоб негайно прийняли мусульманських мігрантів на свою територію.
Ничу не досить, що Польща надає доброчинну допомогу постраждалим від війни там, де вони знаходяться. Він закликає до відкритості, фактично до пролому бар’єру, який досі захищав Польщу від запланованої ісламізації.

На відміну від кардинала Нича, президент Чехії Земан має здоровий глузд і любов до свого народу. Щодо прийняття т.зв. біженців він правдиво заявив: «Жодного! Інакше розпочнеться лавина, яку вже ніхто не зупинить». Подібне ставлення до запланованої ісламізації мають і угорський та словацький прем’єри. У Чехії та Словаччині патріоти на знак протесту проти запрограмованої окупації навіть спалюють Корани.

Оберіть мову

Молитовна брошурка

Пошук

Gallery

ua-voskreslyj-isuse ua-isus-chrystos-pomer-i-voskres ua-jesus-the-lamb-of-god SAMSUNG

Календар

Квітень 2017
П В С Ч П С Н
« Бер    
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Слово життя

«А що ви сини, Бог послав у ваші серця Духа Сина свого, який взиває “Авва, Отче!” Тому ти вже не раб, а син; а коли син, то спадкоємець завдяки Богові»

Гал. 4,6-7 (від 23.04 до 07.05.2017)

МІКРОЧІПОВІ ІМПЛАНТАНТИ

  • Візантійський Вселенський Патріархат (BBП) поступово публікує працю дослідника, який самовіддано вирішив запропонувати її Патріархату, щоб насамперед для Росії, України, Білорусії надати цю актуальну інформацію, що попереджає про автогеноцид слов’янських народів. [...]

  • 9. ВИСНОВОК + 10. ДЖЕРЕЛА І ПОСИЛАННЯ

    9. ВИСНОВОК   Це дослідження призначене, щоб повідомити Вам про реальні небезпеки, які засоби масової інформації від Вас приховують або спотворюють. Тому Вам, в свою чергу, необхідно інформувати якомога більше [...]

  • 8. ДОДАТКОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ДО МІКРОЧІПОВИХ ІМПЛАНТАНТІВ

    Зараз будемо говорити, але дещо лаконічно, про деякі існуючі технології, які можуть мати зв’язок з чіпами-імплантантами, щоб їх “удосконалити” або підвищити можливості маніпуляції та контролю свідомості, тіла і поведінки. Будь [...]

  • 7. ДУХОВНА НЕБЕЗПЕКА ЧІПА – З ТОЧКИ ЗОРУ БІБЛІЇ

    Навіть якщо Ви не віруючий, я думаю, що ця глава буде дуже корисною для Вас. Біблія містить багато важливих послань. В останній частині Біблії, яка називається книга Одкровення, її автор [...]

  • 6. СПРОБИ ЗМУСИТИ ЛЮДЕЙ ПРИЙНЯТИ ЧІПИ-ІМПЛАНТАНТИ

    Як ми вже говорили раніше, підшкірний чіп буде нам представлений як чудовий пристрій, щоб ми прийняли його без жодних сумнівів. Але не слід забувати: якщо Ви дозволите імплантувати цю нечисть [...]

Новини Візантійського Вселенського Патріархату

Read feed