Пастирський лист про евтаназію /Єпископам Словаччини/

Україна, 12.10.2014р.

Єпископам Словаччини

 

В словацькій пресі з’явилася новина: «Партія „Свобода і солідарність” сьогодні відкрила громадську дискусію на тему „евтаназія”. Протягом року ми плануємо підготувати законопроект, який уможливить страждаючим людям з невиліковною хворобою достойний відхід з життя».

Не йдеться про «достойний відхід з життя», але про самогубство і відхід з земного життя до пекла. Якщо евтаназія буде легалізована, то наступні зміни до законодавства принесуть такі поправки, що вона буде діяти так, як вже діє в Голландії і Бельгії, де евтаназія може бути проведена навіть дітям чи людям, які в даний момент переживають депресію або психічну кризу.

В Голландії мобільна команда з т.зв. лікарем приїжджає додому і прямо тут проводять вбивство.

В Бельгії, як свідчать медсестри, половина убитих не погоджувалися з евтаназією.

Ідеологи плану редукції людства, які керують мас-медіа, потребують через законодавство просунути цю гільйотину масової смерті.

Масові вбивства людей пропихають під позитивним терміном: «уможливити людям з невиліковною хворобою достойний відхід з життя». Під час навчання студентів-медиків, при вивченні теми евтаназія, їм спеціально задають питання: «Можете уявити собі людину на останній стадії раку, якій не допомагає  морфій, у якої прокушені губи, обкусані до крові пальці, і т.д.?» Так сугестивно створять атмосферу, за якою є дух брехні. І всі мусять «милосердно» погодитись з «допоміжним» засобом, яким є евтаназія. Хто б не погоджувався, то сам себе поставить до ролі цинічного злочинця і буде висміяний іншими. Мало хто міг би витримати такий тиск.

Очікується, що під час т.зв. громадської дискусії підкуплені лікарі будуть сугестивно показувати жахливі фотографії і на т.зв. фактах пояснювати, яке це милосердя «допомогти» в таких безнадійних випадках. А замовлений церковник, звісно ж, підмалює це фразами, що Церква не проти науки, і що в деяких випадках треба рахуватися з необхідними винятками, враховувати обставини і проявляти милосердя всіма можливими способами. Ці красномовні фрази послужать для того, щоб представники Церкви не мусіли йти проти течії і уникнули Христового хреста.

В даний час необхідно, щоб ті, які видають себе за представників Бога на землі, пояснили зманіпульованим віруючим і громадянам Словаччини Божу позицію, яку Церква займала протягом 2000 років. Мовчання церковної ієрархії або алібістичні фрази в цей історичний момент є зрадою Христа і Його Євангелія.

Церковна ієрархія сьогодні повинна написати ясний пастирський лист, де назве речі справжніми іменами і дасть людям чітку орієнтацію. За це вона буде переслідувана з боку сильних цього світу. Нехай сьогодні для нас сміливі єпископи з 50-х років минулого століття будуть прикладом вірності Богові і Церкві.

Багато людей, які в минулому помирали, мали довгі і важкі хвороби. Однак нікому навіть не прийшло на думку уможливити їм т.зв. «достойний відхід з життя» до пекла.

Запитуємо: Чи згода на закінчення життя є важким  гріхом самогубства? Згідно вчення Євангелії і Традиції Церкви, відповідь очевидна: Так! У нашому житті йдеться про одне – спасти свою душу для вічності за будь-яку ціну. Хіба Син Божий не терпів жорстокі болі при бичуванні, коронуванні терням, під час хресної дороги, при розп’ятті? На хресті Він переживав не лише фізичні, а й духовні муки. Тому треба вказувати на сенс терпіння, яке можемо з’єднувати з терпінням Христа. Таким чином воно стає великою місією для спасіння душ. Є місія словом, місія молитвою і місія терпінням. Людина через евтаназію не звільниться від терпіть, але навпаки – увійде до вічного терпіння в пеклі. Бог дає віруючим силу в терпінні і жодне терпіння не є понад людські сили. Згадаймо про мучеників. Святий Лаврентій, коли його обпікали на рожні, говорив так, наче б не відчував ніякого терпіння.

Сьогодні перед нами знову стоїть основне питання про сенс життя і сенс страждань. Святий Августин просив: «Господи, нехай я терплю тут, на землі, але визволи мене від мук у вічності». Проповідник В.Буш розповідає про  шахтаря, який був паралізований після аварії та зневажав Бога. Навернувшись, він прийняв терпіння і визнав: «Коли я стану перед Богом, то скажу Йому: „Боже, цілу вічність я буду Тобі дякувати, що Ти допустив на мене це нещастя”». А потім додав: «Краще бути паралізованим, ніж з обома ногами скочити до пекла». Мета життя – шукати Бога, виконувати Його заповіді і тим спасти свою душу. Сестра однієї з наших монахинь, крім двох здорових дітей, має і 10-річного хлопчика, який має паралізовані руки і ноги та знаходиться на інвалідному візку. Його терпіння об’єднало всю родину. Чоловік і жінка не розводяться, як їхні ровесники, а для бабусі та дідуся хлопчик, наче ангел з неба, який нагадує їм про сенс життя і вічність.

Земне життя є випробуванням, в якому вирішуємо про своє вічне життя чи вічне терпіння, з якого нас не визволить жодна евтаназія – навпаки, це вічне страждання вона якраз нам приготує. Треба підкреслити цю чітку позицію Св. Письма і церковної Традиції: Бог дав нам життя, і Він нас у відповідний час покличе до вічності. Ніхто не має права на самогубство. Евтаназія – це самогубство. Ті, які її глобально просовують, не є слугами Божими, але слугами диявола. Вони обманюють, прикриваються позитивними поняттями, але правду про вічне терпіння замовчують. Це відбувається передусім через мас-медіа. Тому сьогодні християнин мав би обмежити їх перегляд до мінімуму або повністю усунути їх зі свого життя. Вони є засобом масової маніпуляції. Телевізор і рок-музика не підготовляють душу до спасіння, але присипляють її. Вони готують шлях не для Христа, але для антихриста. Задай собі питання: Скільки годин на тиждень ти присвячуєш безплідним і шкідливим інформаціям, а скільки годин присвячуєш молитві, читанню Св. Письма, Життя святих і своїй сім’ї? Телевізор чи інтернет самі по собі не є поганими, але і тут діє золоте правило: «Настільки – наскільки». Настільки їх використовувати, наскільки вони служать добру, правді і спасінню. Настільки їх відкинути, наскільки вони шкодять моїй душі для земного життя і для вічності.

Шановні єпископи і представники Церкви, Бог і християни Словаччини очікують від вас, що ви скажете пророцьке слово щодо евтаназії. Нагороду вам дасть сам Бог. Будьте сміливі, не мовчіть і не соромтеся Христа і Божого слова.

 

+ Ілля

Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату

 

Копії:

- Президенту Словацької Республіки

- Депутатам Парламенту Словацької Республіки

- ЗМІ

 

Завантажити: Пастирський лист про евтаназію /Єпископам Словаччини/ (12.10.2014)

 

Оберіть мову

Молитовна брошурка

Пошук

Gallery

ua-voskreslyj-isuse ua-isus-chrystos-pomer-i-voskres ua-jesus-the-lamb-of-god SAMSUNG

Календар

Квітень 2017
П В С Ч П С Н
« Бер    
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Слово життя

«А що ви сини, Бог послав у ваші серця Духа Сина свого, який взиває “Авва, Отче!” Тому ти вже не раб, а син; а коли син, то спадкоємець завдяки Богові»

Гал. 4,6-7 (від 23.04 до 07.05.2017)

МІКРОЧІПОВІ ІМПЛАНТАНТИ

  • Візантійський Вселенський Патріархат (BBП) поступово публікує працю дослідника, який самовіддано вирішив запропонувати її Патріархату, щоб насамперед для Росії, України, Білорусії надати цю актуальну інформацію, що попереджає про автогеноцид слов’янських народів. [...]

  • 9. ВИСНОВОК + 10. ДЖЕРЕЛА І ПОСИЛАННЯ

    9. ВИСНОВОК   Це дослідження призначене, щоб повідомити Вам про реальні небезпеки, які засоби масової інформації від Вас приховують або спотворюють. Тому Вам, в свою чергу, необхідно інформувати якомога більше [...]

  • 8. ДОДАТКОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ДО МІКРОЧІПОВИХ ІМПЛАНТАНТІВ

    Зараз будемо говорити, але дещо лаконічно, про деякі існуючі технології, які можуть мати зв’язок з чіпами-імплантантами, щоб їх “удосконалити” або підвищити можливості маніпуляції та контролю свідомості, тіла і поведінки. Будь [...]

  • 7. ДУХОВНА НЕБЕЗПЕКА ЧІПА – З ТОЧКИ ЗОРУ БІБЛІЇ

    Навіть якщо Ви не віруючий, я думаю, що ця глава буде дуже корисною для Вас. Біблія містить багато важливих послань. В останній частині Біблії, яка називається книга Одкровення, її автор [...]

  • 6. СПРОБИ ЗМУСИТИ ЛЮДЕЙ ПРИЙНЯТИ ЧІПИ-ІМПЛАНТАНТИ

    Як ми вже говорили раніше, підшкірний чіп буде нам представлений як чудовий пристрій, щоб ми прийняли його без жодних сумнівів. Але не слід забувати: якщо Ви дозволите імплантувати цю нечисть [...]

Новини Візантійського Вселенського Патріархату

Read feed