Шукай правду! 20 частина: Окультизм 1 (вступ, гомеопатія)

22.01.2016

Вся область окультизму має дуже серйозні наслідки, бо йдеться про гріхи проти Першої заповіді Божої. При цьому ця область є настільки прихованою, тобто окультною, що навіть багато монахів та священиків з незнання пропагують різні практики магії та віщування. Тут діє принцип: якщо за якоюсь практикою прихована магія, віщування і спіритизм, то Церква засуджує і її сучасну форму!

У Второзаконні 18,9-12 перераховано 9 областей окультизму:

1)      переведення через вогонь – посвячення божествам (демонам);

2)      «косем» (по-єврейськи) – віщування (приблизно 200 форм);

3)      «монен» – астрологія (гороскопи, знаки зодіаку…);

4)      «манагеш» – біла магія (лікарі-магнетизери, психотроніки…);

5)      «манашеб» – чорна магія (чарівники, ворожбити…);

6)      «гобер габер» – народна магія (заклинання, пороблення, відроблення, зливання воску, скидання вроків…);

7)      «шоел об» – спіритизм як віщування;

8)      «їддоні» – ясновидіння;

9)      «дореш ел гаматім» – спіритизм як магія.

«Бо огидний для Господа кожен, хто це робить» (вірш 12).

Перша заповідь: «Я – Господь, Бог твій, що вивів тебе з землі Єгипетської, з дому неволі. Нехай не буде в тебе інших богів, крім Мене. Не робитимеш собі ніякого тесаного боввана, ані подобини того, що вгорі, на небі (птахи, зорі, сонце), ні того, що внизу, на землі (священні тварини…), ні того, що під землею, в водах. Не падатимеш перед ними ниць і не служитимеш їм, бо я Господь, Бог твій, Бог ревнивий, що караю беззаконня батьків на дітях до третього й четвертого покоління» (Втор. 5,6-9).

«Я – Бог твій!». Тут йдеться, насамперед, про особисте відношення. «З цього випливає, що ти маєш бути мій. Усвідом, що Я тебе створив, віддав за тебе Свого Сина. Я тебе ревниво люблю. А ти? Я вивів тебе з рабства. Рабство Єгипту – це рабство сатани і гріха. Що Я від тебе хочу? Нехай не буде в тебе інших богів, крім Мене». Це відношення любові до особистого Бога є найважливішим. Не можеш стверджувати, що любиш Бога, якщо не дотримуєшся конкретних вимог, даних тобі: «Слухай, Ізраїлю, Господь Бог наш, Господь єдиний. Любитимеш Господа, Бога твого, всім серцем твоїм і всією душею твоєю, і всією силою твоєю… Ви не смієте ходити за іншими богами (демонами), за богами народів, що довкруги вас» (Втор. 6,4-14). Перша заповідь включає в себе всі інші заповіді. Без Першої заповіді, всі інші не мають сенсу! Таке відношення любові до Бога пов’язане з благословенням, а його порушення – з найважчими карами. Мойсей перед смертю пригадує Ізраїлю: «Гляди, сьогодні я появив перед тобою життя й добро, смерть і лихо! Як слухатимеш заповіді Господа, Бога твого, що її заповідаю тобі нині, – любитимеш Господа, Бога твого, та додержуватимешся Його заповідей… Коли ж твоє серце відвернеться… і станеш поклонятися іншими богами та служити їм, то заявляю вам сьогодні, що загинете напевно(Втор. 30,15 і наст.).

Історія Ізраїля розвивалась навколо цієї головної заповіді. Коли народ схилявся до поганського ідолопоклонства, яке має свою силу в магії, віщуванні і спіритизмі (див. Втор. 18,9-14), то приходили війни, хвороби, полон… Коли народ чинив покаяння з цих гріхів, то Бог чудесним способом втручався. Напр., побожний цар Йосафат без бою переміг три ворожих війська (2Хр.20,1 і наст.). Також, коли побожний цар Єзекія звернувся до Бога, то оточений Єрусалим чудесним способом був врятований – наступного ранку 185 000 ворогів були мертвими (див. 2Цар.18-20; 2Хр.32). З іншого боку гріх Єровоама (поклоніння двом бичкам) приніс страшні наслідки. Майже всі ізраїльські царі, на відміну від деяких юдейських, були ідолопоклонниками. І хоч пророки їх постійно перестерігали, вони не навернулися. Відлякуючим покаранням за ідолопоклонство було вигнання у Вавилонську неволю. Всі царі Юдеї та Ізраїля в Святому Письмі оцінюються за однією міркою – чи вони були ідолопоклонниками, чи поклонялися Господеві (див. 2 Хр. 11, 36).

В Новому Завіті проповідування повного Євангелія також вимагало, щоб люди не тільки повірили в Христа, але також щоб розійшлися з духом поганства.

Ворожка у Филипах робила проповідникам Євангелії найкращу рекламу: «Люди, послухайте їх, це слуги Найвищого Бога, вони проповідують вам дорогу спасіння!» (Ді.16,16). Але апостол Павло розрізнив, що в ній є віщунський дух. Він вигнав цього духа і через це вона втратила цю т. зв. здібність. Реакція була така, що Павла і Силу збичували і кинули у в’язницю.

Апостол Павло проповідував Євангелію в повноті, тобто приносив не тільки радісну вістку про спасіння, але вказував і на небезпеку темряви, яка приховується за поганством, як це було і при зустрічі з ворожбитом на Кіпрі (див. Ді.13,1-12). Проконсул острова Сергій Павло був дуже розумною людиною, але мав біля себе жидівського ворожбита, який називався Вар-Ісус. Коли прийшов ап. Павло, щоб проповідувати Христа, ворожбит твердо виступив проти Павла і протистояв йому. В цьому діалозі Павло, повний Святого Духа, сказав: «Сину диявола, чи ж не перестанеш перекручувати прості дороги Господні?… І ось на тобі рука Господня, і ти осліпнеш!» (Ді.13,10-11). Якби ап. Павло толерував ворожбита, то цілий острів залишився б у темряві поганства. Він же в Святому Дусі виступив проти духа темряви і цей ворожбит осліп, і тоді Павло міг проповідувати в повноті Євангеліє про Христа. Всюди, куди приходило правдиве християнство, мусіло настати таке зіткнення з силами темряви. Подекуди це коштувало і життя тисяч мучеників. Але ми про це вже забули.

В Ефесі, де апостол проповідував Христа, люди, які навернулися, спалили окультну літературу вартістю 50 000 динаріїв (див. Ді.19,18-20). Сьогодні сказали б, що це була велика втрата, але після цього Боже слово сильно поширювалось. Скільки за останніх 25 років поширилося подібної літератури, яка пропагує окультизм і поганство! Кожен по-справжньому навернений християнин мав би зробити очищення свого дому: не тільки від окультної літератури, але і від окультних символів і предметів.

Найбільше притуплює простих віруючих т.зв. біла магія, яка «допомагає, лікує». Вона заборонена, бо в її корені є той самий дух, як і в чорній магії, і вона веде до такої ж мети. «Кожен, хто робить це, огидний для Господа» (Втор.18,12). В даний час в Італії є приблизно 12 мільйонів «користувачів магії». Ця реальність вказує на екзистенціальну дезорієнтацію.

Коли апостоли Петро з Іваном прийшли в Самарію, там діяв Симон-маг, який займався білою магією (див. Ді.8,9-24). Про нього написано, що всі люди, від малого до великого, були переконані, що через нього діє Божа сила. І сьогодні люди не розрізняють і стверджують: «Головне, що це допомагає!» Але постає питання: «Як довго, і головне, якою ціною?». Тут ризикуємо вічним життям! Перша заповідь наголошує на чистому відношенні до Бога. Хто дозволить, щоб йому «помогла» магія чи віщування, стає духовно нечистим. В Старому Завіті за таке осквернення і таку діяльність існувала кара смерті (див. Лев. 20,6-27).

Сьогодні настала інвазія чужих божеств через поганські релігії і практики. Тому:

а) Не будеш мати зображень поганських божків, напр. символи тварин чи птахів. Не будеш носити на шиї знаків зодіаку і не будеш вірити гороскопам;

б) Не будеш їм поклонятись, тобто, не даси їм ні свою віру, ні серце (напр., талісмани);

в) Не будеш їм служити. Єдиному Богу будеш поклонятись і Йому єдиному служити! Служити комусь або чомусь замість Бога і поклонятися цьому – це ідолопоклонство і поневолення демонами. Тоді ці демони (т.зв. негативні енергії) через твій непослух претендують на право діяти у твоєму житті. Прийдуть хвороби, нещастя й терпіння на тебе і на твоїх дітей аж до четвертого покоління після тебе (див. Вих. 20,5). Таку кару стягнеш на себе за свій непослух Богу і Його слову. А головне – чим усе це закінчиться? «…Ідолопоклонники і ті, які займаються магією – пай їхній в огненному озері…» (Одкр.21,8).

Гомеопатія

Останнім часом ми вже звикли до терміну гомеопатія. Більшість людей не здогадується, з якого коріння вона виростає. Гомеопатія пропагується як нова, нешкідлива і краща лікувальна система. Однак насправді йдеться про замасковану магію. Що говорять науковці про гомеопатію?

1. Книга «Альтернативна медицина, можливості і ризики» (Прага, 1995). Автором є колектив з 12 професорів і докторів наук з Карлового університету, які після критичного аналізу стверджують (стор. 68): «Гомеопатію з погляду наукової медицини безперечно і однозначно відкидаємо як систему, що базується на ірраціональних принципах. Використання таких ліків також відкидаємо, бо їхня ефективність не була доведена!».

2. Негативне ставлення до гомеопатії мають також наукові працівники: професор д-р Анджей Ґрегошевіч і доцент д-р Яцек Тичковський з Дослідного центру молекулярної і макромолекулярної ПАН (Польська Академія Наук) в Лодзі, які займалися дослідженням гомеопатичного лікування.

3. Голова академії наук Чеської Республіки, професор д-р Р. Заграднік, так характеризує гомеопатію: «Це ірраціональний світ вигадок і повір’їв».

Отже, із сказаного виразно бачимо, що твердження про те, що гомеопатія є науковою дисципліною – це велика брехня!

Також брехнею є те, що гомеопатичні ліки не мають побічної шкідливої дії! Доказом є свідоцтво провідного ідеолога гомеопатії, доктора медичних наук Тейлора Кента, який признається: «Всі гомеопатичні ліки впливають передусім на волю і свідомість. Деякі впливають на те і на те. Вони діють на вольові та розумові здібності людини і відчуття. При дослідженні ліку «Аурум» бачимо, що він найбільше впливає на відчуття. Найсильнішою є любов людини до життя, однак «Аурум» діє так сильно, що нищить цю любов і людина на кінець чинить самогубство. «Аргентум» так нищить сприймання, що людина перестає бути раціональною, відбувається деградація пам’яті. Подібно діє кожна гомеопатична речовина: спочатку вона впливає на людське мислення, а потім поширюється на цілий організм!».

Це цитата провідного представника гомеопатії!

Коли бачимо, що гомеопатія не має нічого спільного з академічною наукою, і як негативно вона впливає на здоров’я людини, запитуємо:

Що є основою гомеопатії і з чого вона походить? Якщо заглибимося до її коріння, зустрінемося тут з магією і віщуванням. Доказом того, що тут дійсно йдеться про магію, є три основні принципи, на яких базується гомеопатія. Четвертий принцип стосується віщування. Розглянемо їх докладніше:

Перший основний принципправило simile (подібне подібним!). Цей закон simile, подібне подібним, використовується не тільки в чорній магії, щоб шкодити, але і в білій магії, для «усунення» цієї шкоди – для оздоровлення! Цей принцип становить спільну основу магії і гомеопатії!

Отож гомеопатія – це форма білої магії. З погляду науки правило simile – це ірраціональна вигадка.

Другий принципзакон розрідження.

Основна речовина, яка використовується для приготування гомеопатичного ліку, розріджується. В розрідженні D 30 вже нема жодної молекули основної речовини. Існує розрідження D100, D200, D1000 і більше. Потрібно усвідомити: те, що має лікувати, не є лікувальною речовиною, а якоюсь нематеріальною енергією, отже, чимось духовним! Кожному має бути зрозуміло, що таким способом ми вже знаходимося в алхімії і магії, адже т.зв. «пам’яті води» не існує! Потрібно знову усвідомити: те, що лікує, є духовним! Але яким?

Третій принципзакон стріпування.

Деякі виробники стріпують ці т. зв. ліки вручну, як, наприклад, англійська фірма «Геліос». Інші сьогодні стріпують, вже використовуючи техніку. Засновник гомеопатії Самуїл Ганеманн приписував стріпуванню більшу силу, ніж розрідженню. Він був переконаний, що в процесі стріпування гомеопатичний препарат приймає космічну енергію.

Четвертий принцип – т.зв. гомеопатична типологія. Про неї коротко висловились професори Карлового університету: «Гомеопатична типологія – це аналогія астрологічних гороскопів!». Отож, тут йдеться про віщування!

Вважаємо доцільним звернути увагу на те, що засновник гомеопатії С. Ганеманн був членом двох масонських лож. Тут справджується прислів’я: «Який корінь, такі плоди!».

Гомеопатія базується на магії і віщуванні. Обидві ці форми засуджені Божим словом.

Отож, не дамо себе обманути тим, чи гомеопатія діє, чи ні. Для нас, християн, це не може бути критерієм. Ми повинні керуватися моральними критеріями, які ясно встановив Божий Закон! Подібно, як аборт (чи виконаний непрофесійно чи «професійно» лікарем) є вбивством, а отже гріхом проти 5 заповіді. Так само і з практикуванням гомеопатії: чи це робить мирянин-шарлатан, чи християнський лікар – це завжди серйозний гріх проти Першої Божої заповіді Декалогу!

Д-р Марія Мейєр з Ганноверського університету в лекції на АТК 28.04.1999 р. заявила: «В акупунктурі і гомеопатії не використовуються природні сили, але духовні істоти. Хто піддається такій терапії, відкриває двері цим істотам».

В Чехії, у місті Єсенік, в 2002р. стався такий випадок. Донька аптекаря мала екзему і лікувалася тільки гомеопатією. Хвороба поширилася на внутрішні органи, але вона, незважаючи на це, категорично відкидала класичне лікування і відмовилася від госпіталізації. В результаті ця 27-річна жінка, мама 4-річної дівчинки, внаслідок гомеопатичного «лікування» померла.

Яка ціль гомеопатії? Здоров’я людей чи їхні гроші? Проф. д-р Р. Заграднік говорить: «У всесвітньому вимірі у цій грі задіяні мільярди доларів. Боротися з гомеопатією – це так наївно, як хотіти боротися проти автомобільної промисловості. Але важливо, щоб люди знали, якого абсурдного шахрайства вони стають жертвами». Однак найбільшої шкоди вони зазнали на душі! Стали рабами темних сил.

Якщо б ми, як духовні пастирі, мовчали на окультизм і гомеопатію, то це було б не лише гріхом, але прямо злочином!

 

+ Ілля

Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату

+ Методій, ЧСВВр   + Тимотей, ЧСВВр

єпископи-секретарі

 

Завантажити: Шукай правду! 20 частина: Окультизм 1 /вступ, гомеопатія/ (22.01.2016)

 

Оберіть мову

Молитовна брошурка

Пошук

Gallery

ua-voskreslyj-isuse ua-isus-chrystos-pomer-i-voskres ua-jesus-the-lamb-of-god SAMSUNG

Календар

Квітень 2017
П В С Ч П С Н
« Бер    
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Слово життя

«А що ви сини, Бог послав у ваші серця Духа Сина свого, який взиває “Авва, Отче!” Тому ти вже не раб, а син; а коли син, то спадкоємець завдяки Богові»

Гал. 4,6-7 (від 23.04 до 07.05.2017)

МІКРОЧІПОВІ ІМПЛАНТАНТИ

  • Візантійський Вселенський Патріархат (BBП) поступово публікує працю дослідника, який самовіддано вирішив запропонувати її Патріархату, щоб насамперед для Росії, України, Білорусії надати цю актуальну інформацію, що попереджає про автогеноцид слов’янських народів. [...]

  • 9. ВИСНОВОК + 10. ДЖЕРЕЛА І ПОСИЛАННЯ

    9. ВИСНОВОК   Це дослідження призначене, щоб повідомити Вам про реальні небезпеки, які засоби масової інформації від Вас приховують або спотворюють. Тому Вам, в свою чергу, необхідно інформувати якомога більше [...]

  • 8. ДОДАТКОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ДО МІКРОЧІПОВИХ ІМПЛАНТАНТІВ

    Зараз будемо говорити, але дещо лаконічно, про деякі існуючі технології, які можуть мати зв’язок з чіпами-імплантантами, щоб їх “удосконалити” або підвищити можливості маніпуляції та контролю свідомості, тіла і поведінки. Будь [...]

  • 7. ДУХОВНА НЕБЕЗПЕКА ЧІПА – З ТОЧКИ ЗОРУ БІБЛІЇ

    Навіть якщо Ви не віруючий, я думаю, що ця глава буде дуже корисною для Вас. Біблія містить багато важливих послань. В останній частині Біблії, яка називається книга Одкровення, її автор [...]

  • 6. СПРОБИ ЗМУСИТИ ЛЮДЕЙ ПРИЙНЯТИ ЧІПИ-ІМПЛАНТАНТИ

    Як ми вже говорили раніше, підшкірний чіп буде нам представлений як чудовий пристрій, щоб ми прийняли його без жодних сумнівів. Але не слід забувати: якщо Ви дозволите імплантувати цю нечисть [...]

Новини Візантійського Вселенського Патріархату

Read feed