Покайтеся і вірте в Євангеліє (Мр.1,15) – 6 частина. II Ватиканський Собор і єресі

Великий піст 2017

Вступ:

В який час розпочався Собор і що потрібно було вирішувати? Через вплив німецької протестантської теології відроджувалися єресі модернізму, які засудив ще святий папа Пій X (1907). У світі зростала пропаганда декадентських впливів, які набули масового характеру через поширення телебачення і таким чином почали маніпулювати і кожною сім’єю. Вони програмували кризи в сім’ях і так настала ціла лавина розлучень. Через популяризацію рок-музики настала інвазія культу насильства, нечистоти, окультизму.

Доба вимагала надати ясні доктринальні і моральні директиви проти єресей неомодернізму і деморалізації. Замість обнови християнства прийшло протилежне. У програмі Івана XXIII, в т.зв. аджорнаменто, був розпочатий процес відкриття для світу. Його кульмінацією сьогодні є єретична ексгортація Amoris laetitia, яка ліквідує об’єктивні моральні норми.

Як можливо, що на II Ватиканському соборі була проголошена єресь синкретизму з поганством, а також єресь, що наш Бог тотожний поганському божку місяця з Мекки?

Деякі з сесій другого засідання 1963 року були статистично досліджені. У зібранні в залі взяли участь в середньому 2 135 єпископів. З них в дискусію включились зі своїми коментарями трохи більше двохсот, тобто близько 10%. Решта 90% ніколи не висловилися і обмежилися лише до слухання і голосування. Це відбувалося подібно, як під час багатьох єпископських конференцій, де панує якийсь груповий дух, чинячи тиск на більшість єпископів, щоб прийняли погляди активної меншини, спрямовані на конкретні цілі.

Правду неможливо створити на основі голосування. Правду можна тільки знайти. Тому ні Конференція єпископів, ні Собор не може голосувати за те, що є правдою, а що не є, не може голосувати за те, що є єрессю, а що ні. Через голосування єресь не перестане бути єрессю, так як і брехня через голосування не стане правдою.

На Соборі йшлося про систему маніпуляції, яку запроваджувала активна меншина теологів з ліберальним духом, а не з Духом Христа! Вони мали конкретну мету – просунути свого єретичного духа в Церкву і вигнати Святого Духа! До радників Собору належав, наприклад, теолог Ганс Кінг, який після Собору показав себе єретиком. До цієї групи належить і кард. Франц Кеніг, який в християнському світі популяризував поганського божка далай-ламу. Кеніг просунув як останній документ Собору єретичну декларацію Nostra aetatae.

Одна справа, що отцями Собору зманіпулювали, але інша справа, що цей Собор і кожен документ окремо схвалив папа Павло VI. Як в цій ситуації пояснити дію Святого Духа і папську непомильність, коли реальність така, що єресі були схвалені і принесли катастрофічні плоди?

Пояснення: Павло IV в догматичній буллі «Cum Ex Apostolatus Officio» ясно вказує, що якщо єпископ або навіть папа впав у якусь єресь, то є недійсним папою. Звідси випливає, що Павло VI, який схвалив єретичні твердження, і Іван XXIII, який відкрив двері собору і дав можливість ліберальним теологам взяти в свої руки керівництво на ньому, були єретиками або співучасниками єресі. З цього випливає висновок, що Собор є недійсним!

Звернімо увагу на конкретне маніпулювання цих активістів-єретиків і на їх єретичного духа.

Цитата з Nostra aetatae (NA):

«Церква з пошаною дивиться і на мусульман, які поклоняються єдиному Богу, Живому і Сущому, милосердному і всемогутньому, Творцю неба і землі (5) (пор. св. Григорій VII, Epist. XXI, 21, Ad Anazir (Al-Násir), regem Mauritaniae, ed. E. Caspar in MGH, Ep. sel. II, 1920, I, ст. 288, 11-15: PL 148, 451A), який промовив до людей».

Пояснення: «дивитися з пошаною на мусульман» – це маніпуляційний вислів. Ми повинні дивитися на мусульман правдиво, тобто усвідомити суть їхньої релігійної системи і дивитися на неї правдиво та критично. Наприклад, в Корані написано: «Воістину невіруючими є ті, які говорять: Месія, Син Марії, є Бог» (5:72) Християни начебто є невіруючими, а Ісус, на думку мусульман, не є Богом!

Також ми повинні критично дивитися на вислови з Корану, який є ідеологічною основою тероризму і став причиною вбивства 270 мільйонів т.зв. кафірів! Іслам у 548 битвах здійснював інвазію проти класичної цивілізації. Дивитися правдиво означає не приховувати, що в ході цих битв 1 мільйон європейців було взято в рабство, а також правдиво дивитися на реальність, що всюди, де пройшов джихад, первісна культура була викорінена. Такі території Туреччини як Галатія, Кападокія і міста Ефес, Тарс, Іконія, Лістра, Антіохія були колискою християнства через місії апостола Павла (див. послання до Ефесян, до Галатів). У 1453 році був завойований Константинополь і на території Туреччини сьогодні є всього 0,1% християн.

Коран наказує 2:216: «Вам наказано воювати, хоч це вам неприємно. Можливо, вам неприємно те, що є благом для вас». Згідно закону шаріату, якщо мусульманин стане християнином, підлягає смертній карі, а хто його вб’є, не буде покараний. Чи цього не знали автори NA? Знали, але мали свою мету – просунути єретичного духа і підготувати ісламізацію Європи.

Мухаммед в Мецці вибрав з 360 поганських божків найвищого (акгбар) – Аллаха, божка півмісяця, і терором нав’язав цього псевдобога не лише арабському світу, але й землям, де вже було християнство. Кривавий Аллах не тотожний Богу, Отцю Господа нашого Ісуса Христа.

Цитата: «Милосердному богу».

Пояснення: Це насмішка над усім свідоцтвом історії та висміювання правди. Папа Бенедикт XVI цитував візантійського імператора Мануеля, який сказав: «Покажіть мені, що нового приніс Мухаммед, і ви знайдете злі і нелюдяні речі, такі, як накази мечем нести віру, яку він проповідував».

Крім того, є висміюванням говорити про милосердя, коли Коран каже: «Убивайте їх всюди, де б ви їх не зустріли… Убивайте їх – така відплата невіруючим» (2:191). Це «милосердя» сьогодні бачимо на практиці під час бомбових атентатів в Парижі та Брюсселі, а також при геноциді 1,5 мільйона вірмен в 1915 році. Це груба брехня – за 50 років після цього геноциду назвати кривавого божка ісламу милосердним! Плодом цього «милосердного» бога є 270 мільйонів убитих кафірів і мільйон християн, взятих в рабство. «Не можна давати милостиню кафіру (немусульманину)» (h8.24[*]) «Кафіри будуть прокляті, і де б їх не знайшли, їх будуть ловити і вбивати. Така була постанова Аллаха і не знайдеш зміни в дорогах Аллаха» (Коран 33:60).

Це щодо брехливого твердження що Аллах є милосердним богом. Також брехнею і єрессю є твердження, що божок Аллах є всемогутнім і що є творцем! Наступний маневр авторів NA – маніпуляція листом папи святого Григорія VII (див. св. Григорій VII, Epist. XXI, 21, Ad Anazir (Al-Násir), regem Mauritaniae, ed. E. Caspar in MGH, Ep. sel. II, 1920, I, ст. 288, 11-15: PL 148, 451A).

Пояснення: Мусульманський правитель послав кілька місіонерів до папи, щоб висвятив йому єпископа для Мавританії. Місіонери, звісно, повідомили папу, ким є цей правитель, який вже внутрішньо прийняв того ж Бога, в якого вірять християни. Тому Григорій VII особистим дипломатичним (не догматичним) листом виявляє цьому правителю, що знає, про його внутрішню позицію. В листі використовує термін «ми (тобто «ти і я») маємо одного Бога». Але це зовсім не означає, що можливо зробити фальшивий висновок і стверджувати, що іслам визнає християнського Бога – так, як роблять автори NA, посилаючись на цей лист.

Крім того, той же папа в VII листі Іспанським правителям (1073) підбадьорює їх , щоб вони пробували повернути назад територію, зайняту сарацинами, а в тексті декілька разів називає мусульман поганами, кажучи, що вони не знають Бога. Це справжнє ставлення святого Григорія VII до мусульман.

Що стосується т.зв. пошани до інших релігій, автори NA написали:

Цитата: «В індуїзмі люди досліджують божественне таїнство, …прибігаючи до Бога з любов’ю і надією».

Відповідь: Індуїзм не визнає єдиного Бога Творця, але має політеїзм – багатобожжя. Корову вшановують як богиню, і навіть мишей, змій та щурів! Що на це каже Святе Письмо? «Що спільного між світлом та темрявою? Яка участь вірного з невірним? Які взаємини між храмом Божим та ідолами?» (2 Кор. 6,15-16).

Цитата: «Буддизм вчить, яким шляхом люди з побожною і уповаючою душею можуть осягти стан досконалого визволення чи досягти найвищого просвічення власними зусиллями або через допомогу згори».

Відповідь: Кожна людина знаходиться в рабстві первородного гріха і може досягти прощення гріхів, досконалого визволення і найвищого просвічення тільки через Ісуса Христа – шляхом навернення, покаяння і наслідування Христа.

Реінкарнація заперечує особового та істинного Бога, безсмертність людської душі, гріх, Божий суд, Христову спасительну смерть за наші гріхи, небо і пекло! Коан – це не просвічення, а втрата совісті і розуму. Нірвана і просвічення – це насправді одержимість демонами.

Цитата: «Ці та інші релігії… пропонують шляхи, тобто вчення і життєві правила, а також священні обряди».

Відповідь: Мученики радше жертвували своїм життям, ніж би під час поганських обрядів кинути одне зерно кадила на знак пошани до демонів! Поганські релігії своїми обрядами приносять жертви не Богу, а демонам (1 Кор. 10,20). Їхнє вчення перешкоджає пізнанню і прийняттю не тільки об’єктивної правди, але й об’явленої – Ісуса Христа як Спасителя.

Цитата: «Тому Церква закликає своїх вірних, щоб з розвагою і любов’ю, з допомогою діалогу і співпраці з послідовниками інших релігій, визнавали, оберігали і підтримували їхнє духовне та моральне добро»

Відповідь: Іншими словами, щоб оберігали поганство. Це насмішка над усіма апостолами і місіонерами, які віддали своє життя за Христа. Абсолютною протилежністю до цього єретичного твердження є слова Христа до апостола Павла: «Посилаю тебе до поган, щоб їм (покаянням) відкрити очі, щоб вони повернулися від темряви до світла і від влади сатани до Бога, та щоб вірою в мене одержали відпущення гріхів» (Ді. 26,17 -18). Отож жодного діалогу і жодної співпраці, але слід знати, що тут йдеться про повернення від влади сатани до Бога. II Ватиканський Собор, всупереч Святому Письму, називає ідолопоклонство, магію, ворожіння, насильство, сексуальні збочення та інші аморальності поган «духовним і моральним добром».

Це духовна шизофренія – визнавати, оберігати і підтримувати культ поганських демонів, а одночасно сповідувати віру в єдиного Бога і єдиного Спасителя Ісуса Христа!

Декларація NA мала б назватися: «Як зрадити Христа, змінивши місію на діалог, і опинитися в пеклі».

Формулювання, які використовують автори NA, є єретичними і маніпуляційними, а за ними є дух брехні і єресі!

Висновок:

Реальність така, що Nostra aetatae містить явні єресі проти Першої Божої Заповіді (Втор. 5,6-9), а водночас і проти всієї християнської традиції. Реальністю є згубні плоди за 50 років після Собору. Чи провідники Церкви готові каятися? Які є конкретні необхідні кроки до покаяння?

1) Треба визнати, що папа Іван XXIII, який запрограмував духа Собору фразою «аджорнаменто» (пристосовування до світу) є єретиком, а тому повинен бути позбавлений титулу «святий», а ще й до того, як єретик, посмертно виключений з Католицької Церкви (анафема згідно Гал. 1,8-9)!

2) II Ватиканський Собор через явні єресі є недійсним, а тому його рішення є для християн незобов’язуючими. Це треба публічно признати! Втілювати єретичне вчення – це духовне самогубство!

3) Папа Павло VI, який зловжив авторитетом і схвалив єресі II Ватиканського Собору, також повинен бути позбавлений титулу «блаженний» і посмертно виключений з Католицької Церкви!

4) Папа Іван Павло II, який в дусі єресей II Ватиканського Собору про пошану до поганських релігій і їх демонів провів зустрічі в Асижі (1986, 2002), скасував екскомуніку на масонів (1983), мовчанням схвалював священичу педофілію і мовчав на поширення єресей неомодернізму т.зв. історично-критичним методом, подібно, як папа Гонорій І, мусить бути посмертно виключений з Католицької Церкви і позбавлений титулу «святий». Наслідувати «святих» єретиків – це дорога до пекла.

Впродовж 50 років міняється мислення в дусі II Ватиканського Собору. Це мислення заторкнуло усі теологічні навчальні заклади, всі монастирі, католицьку пресу, католицьку літературу і всю католицьку громадськість. Тому не достатньо лише зробити вищеподані кроки покаяння, треба робити і кроки, протилежні єретичній течії, які призведуть до оздоровлення Тіла Христового – Церкви!

II Ватиканський Собор фактично зліквідував справжню апологію і справжню місію та відкрив шлях майже усім єресям! Треба обновити католицьку місію і справжню апологію віри! Треба через правдиве покаяння повернутися до здорових коренів віри, що базується на Євангелії, вченні апостолів, традиції святих і вчителів Церкви, а не на лжепророках, якими є єретичні теологи.

Процес обнови людини і суспільства мусить базуватися на особистому покаянні, наверненні і наслідуванні Христа! «Наблизьтеся до Бога і Він наблизиться до вас» (Як. 4,7).

У Христі

 

+ Ілля

Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату

+ Методій, ЧСВВр                + Тимотей, ЧСВВр

єпископи-секретарі

http://vkpatriarhat.org.ua/?page_id=22185

Копії:

- Католицьким та православним єпископам

- ЗМІ

 

_________________________________________________________________________________________________________________

[*] числовий показник в написаному праві шаріату, The Reliance of the Traveller

 

Завантажити:  Покайтеся і вірте в Євангеліє (Мр.1,15) – 6 частина. II Ватиканський Собор і єресі

Оберіть мову

Молитовна брошурка

Пошук

Gallery

ua-voskreslyj-isuse ua-isus-chrystos-pomer-i-voskres ua-jesus-the-lamb-of-god SAMSUNG

Календар

Квітень 2017
П В С Ч П С Н
« Бер    
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Слово життя

«А що ви сини, Бог послав у ваші серця Духа Сина свого, який взиває “Авва, Отче!” Тому ти вже не раб, а син; а коли син, то спадкоємець завдяки Богові»

Гал. 4,6-7 (від 23.04 до 07.05.2017)

МІКРОЧІПОВІ ІМПЛАНТАНТИ

  • Візантійський Вселенський Патріархат (BBП) поступово публікує працю дослідника, який самовіддано вирішив запропонувати її Патріархату, щоб насамперед для Росії, України, Білорусії надати цю актуальну інформацію, що попереджає про автогеноцид слов’янських народів. [...]

  • 9. ВИСНОВОК + 10. ДЖЕРЕЛА І ПОСИЛАННЯ

    9. ВИСНОВОК   Це дослідження призначене, щоб повідомити Вам про реальні небезпеки, які засоби масової інформації від Вас приховують або спотворюють. Тому Вам, в свою чергу, необхідно інформувати якомога більше [...]

  • 8. ДОДАТКОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ДО МІКРОЧІПОВИХ ІМПЛАНТАНТІВ

    Зараз будемо говорити, але дещо лаконічно, про деякі існуючі технології, які можуть мати зв’язок з чіпами-імплантантами, щоб їх “удосконалити” або підвищити можливості маніпуляції та контролю свідомості, тіла і поведінки. Будь [...]

  • 7. ДУХОВНА НЕБЕЗПЕКА ЧІПА – З ТОЧКИ ЗОРУ БІБЛІЇ

    Навіть якщо Ви не віруючий, я думаю, що ця глава буде дуже корисною для Вас. Біблія містить багато важливих послань. В останній частині Біблії, яка називається книга Одкровення, її автор [...]

  • 6. СПРОБИ ЗМУСИТИ ЛЮДЕЙ ПРИЙНЯТИ ЧІПИ-ІМПЛАНТАНТИ

    Як ми вже говорили раніше, підшкірний чіп буде нам представлений як чудовий пристрій, щоб ми прийняли його без жодних сумнівів. Але не слід забувати: якщо Ви дозволите імплантувати цю нечисть [...]

Новини Візантійського Вселенського Патріархату

Read feed